Over ons

 Welkom bij Flexmonkey!

Wie is Flexmonkey? Ik ben Carlijn, ookwel Cai, en de trotse eigenaresse van Flexmonkey_sport! Mijn motto is: volg je hart. Ik ben begonnen als psycholoog en heb jarenlang met liefde mensen begeleid zichzelf uit de knoop te halen. Hoe kom je dan in hemelsnaam bij een eigen sportkledinglijn? Tsja…volg je hart. Rond 2010 maakte ik kennis met paaldansen en vanaf de eerste les was ik verslaafd. Al gauw groeide deze passie uit tot een professioneel zijspoor. Psychologist by day, poledancer by night. Ik begon een opleiding tot instructrice en inmiddels geef ik dagelijks les. Vaak krijg ik de vraag of ik psychologie niet mis. Nou, nee. Ik vind paaldansles geven en psychologie heel dicht bij elkaar liggen; in beide gevallen stimuleer ik mensen het beste in zich naar boven te brengen. In beide gevallen geven mensen zich bloot. Bij paaldansen een beetje meer letterlijk, ook dat maakt kwetsbaar. In mijn lessen gebruik ik veel psychologie, om mensen op een gemak te stellen, hen te stimuleren en de groepsprocessen te sturen. Hoe je iemand motiveert is per persoon verschillend en door mijn studie en ervaring als psycholoog heb ik daar beter zicht op denk ik.

Terug naar de vraag: hoe dan? De afgelopen jaren merkte ik dat de bestaande paaldanskleding een beetje eenzijdig was. Het meeste is vrij bloot. Dat terwijl de meiden ik les geef vaak nog even moeten wennen aan het feit dat het zo'n blote sport is. Daarnaast is de gemiddelde maat echt geen 34 en daar lijkt de meeste kleding zich wel op af te stemmen. Wat ik miste was een outfit die comfortabel is, genoeg bedekt maar ook sexy is en de vrouwelijkheid viert. Een outfit voor het 'maatje meer' wat ook leuk staat bij het 'maatje minder'. Een outfit waarin iedereen zich happy voelt en met vertrouwen de paal in durft te gaan. Tijdens paaldansen wil je je geen zorgen maken over alles binnen boord blijft en wil je niet meer van mezelf laten zien dan nodig haha. Gelukkig heeft mijn moeder me met de naaimachine opgevoed en ben ik zelf aan de slag gegaan. Dit is zo’n anderhalf jaar geleden en nu zijn mijn eerste designs op de markt.

Ik ben begonnen met het ontwerpen van een broekje, waarbij je kunt kiezen of je de buik wel of niet bedekt, wat een fatsoenlijk pijpje heeft en een mooi afgewerkte V-lijn wat de vrouwelijke ronde vorm ten goede komt. Voor de top vond ik het belangrijk dat deze zowel speels is als functioneel. Het moet goed blijven zitten en goede ondersteuning bieden! De racerback met brede band zorgt daarvoor. Het decolleté is hoog afgewerkt maar met een licht doorschijnend stofje, wat het weer speels maakt. 

Het was een lange, leerzame weg waarin ik veel leergeld heb betaald. Als nu ik rondkijk in de paaldanswereld en steeds meer meiden in Flexmonkey zie rond huppelen, dan straalt mijn hart. Ik wordt daar zo blij van, het staat zo mooi bij iedereen! Mijn designs zijn speciaal ontworpen voor intensieve sporten, waarbij een aansluitende pasvorm belangrijk is. Daarnaast vind ik het plezier in sport erg belangrijk en hebben mijn designs een vrolijke insteek. Ik hoop van harte dat jullie de liefde die ik heb voor paaldansen voelen als jullie de Flexmonkey outfit dragen. 

Natuurlijk draai ik Flexmonkey niet helemaal alleen. Ik zou niks zijn zonder Robbert Beukema,  de Co-founder en Strategy consultant van Flexmonkey. Met zijn kennis over Bussines and Management, mijn psychologische basis en danservaring, zijn we een combinatie made for success. Daarnaast is mijn moeder mijn allergrootste fan, en een vertrouwenspersoon met wie ik regelmatig overleg over designmogelijkheden. Zij is mijn grote voorbeeld betreft creativiteit. Wat zij kan doen met een stofje en de naaimachine is ongelofelijk. En natuurlijk is er nog een handje vol dames dat mijn producten test: het feedback panel! Hebben jullie feedback of een andere vraag? Stel deze dan gerust via de button contact links op de website, of via een van de andere kanalen. 

Ben je nieuwsgierig geworden naar mijn dansen en wil je een filmpje zien, of leuke verhalen lezen over paaldans en psychologie? Lees dan eens op mijn website www.linea-polefit.nl waar ik schrijf over o.a. paaldansen en depressie . Daarnaast ben ik als paaldanser te vinden op youtube, FB en IG.

We komen je graag weer tegen!