Verzend & Retourbeleid

Verzend- & Retourbeleid.

Verzending

1. Levertijd
Uw pakket wordt op werkdagen binnen 24 uur aan de postnl TNT aangeboden. Verzendtijd is doorgaans max. 2 werkdagen. In het weekend besteld, is doorgaans op dinsdag in huis. Is een item niet op voorraad dan wordt u hiervan op de hoogte gesteld en wordt het item voor u nabesteld. Voor items van Dragonfly geldt doorgaans een levertijd van 5 - 8 werkdagen en kan in uitzonderlijke gevallen oplopen tot 21 dagen.

2. Onverwachte vertraging door douane
Het kan voorkomen dat de douane onverhoopt een pakket langer vasthoudt dan gemiddeld. Indien dit gebeurd vragen wij om geduld en zullen we we je zo goed mogelijk op de hoogte houden van de verwachtte levertijd. Flexmonkey kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de gevolgen opgelopen door deze vertraging.

3. Kosten
De kosten van verzending starten vanaf 5 euro (pakket lichter dan 2 kilo). Bij bestellingen geplaatst buiten de webshop om worden pakketkosten van 3 euro in rekening gebracht. Er is sprake van gratis verzending vanaf 75 euro. Verzendingen naar het buitenland worden per casus behandeld en kosten starten vanaf 18 euro. Kosten voor verzending van bedrijfskleding vallen buiten bovengenoemde en worden op maat berekend per bestelling.

4. Bevriende dansscholen
Bevriende dansscholen hebben een unieke kortingscode die enkel geldig voor individuele bestellingen gedaan via de website door cursisten van die betreffende dansschool. De algemene voorwaarden en het retourbeleid gelden ook voor bevriende dansscholen en bestelling voortvloeiend uit deze samenwerking. De klant dient verbonden te zijn met deze dansschool doordat deze daar vaste cursist is, of een cursus volgt van meer dan twee weken. Flexmonkey behoudt zich het recht te informeren bij de betreffende dansschool en in geval van misbruik of fraude de reguliere retourkosten van 5 euro en hieruit voortvloeiende extra kosten in rekening te brengen. Voor de voorwaarden, check 'bevriende dansscholen' in het menu onderaan de pagina. Wil je dat jouw dansschool of studio, of de plek waar je lessen volgt, ook een bevriende dansschool wordt? Meld je dan aan via info@flexmonkey.nl.


Herroepingsrecht - Ruilen & Retourneren

5. Retourneren
Reguliere klant. Mocht u een item willen retourneren dan kunt u deze binnen 14 dagen terug zenden. De dagen worden geteld vanaf de dag dat u, of een aangewezen derde, het item fysiek in het bezit krijgt. Als u een item terug wilt sturen, vragen we u vriendelijk vooraf een email te sturen naar info@flexmonkey.nl, of via de contact-button op de website. Om het u makkelijk te maken staat onderaan deze tekst een tekst die u kunt aanvullen en copy-pasten in een email. Vermeld duidelijk of het gaat om retourneren. Het te retourneren item dient binnen 14 dagen in het bezit van flexmonkey te zijn. Het adres:
Flexmonkey
Rietwijkerstraat 22-I
1059XA Amsterdam
info@flexmonkey.nl
Het item is, indien redelijkerwijs mogelijk, in de originele verpakking en eventuele labels zitten er nog aan. Er zijn geen sporen dat het artikel gedragen is anders dan passen voor de maat (rookgeur, deodorantstrepen, wasmiddel, etc). Indien aan genoemde voorwaarden is voldaan wordt het aankoopbedrag geretourneerd.

Bedrijven en organisaties. In huisstijl aangepaste bedrijfskleding kan niet worden geretourneerd. Bij toezegging tot productie van de samples, gaat u akkoord met deze voorwaarden en maattabel. Samples kunnen eventueel worden aangepast waarna de uiteindelijke versie van de kleding geproduceerd kan worden. Hier zijn sample kosten aan verbonden.

6. Kosten van retourneren & terugboeking aankoopbedrag
a. Als u de overeenkomst binnen 14 dagen herroept, en het pakket binnen 14 dagen na ontvangst weer in ons bezit is, ontvangt u het aankoopbedrag van het betreffende product retour. Kosten voor deze retourzending vallen onder de verantwoordelijkheid van de klant. Welke wijze van levering u ook kiest, u draagt de verantwoordelijk dat het pakket weer in ons bezit komt. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden met bewijs van de bezorgservice, al naar gelang welk tijdstip het eerst valt.

Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval worden voor deze terugbetaling geen kosten in rekening gebracht. Als door het retour zenden van een deel van de artikelen het oorspronkelijke aankoopbedrag onder de € 75 uitkomt dan verrekenen wij de € 5,00 aan verzendkosten, die u oorspronkelijk zou hebben betaald, met het terug te storten bedrag.

Bij annulering van een bestelling op maat, waarbij gekozen wordt voor de gewenste maat, coating of kleur en het materiaal zoals bij de aerial hoops, aerial hoop sets, danspalen en podia, brengt flexmonkey 30% van de aankoopprijs in rekening wanneer de bestelling wordt geannuleerd of geretourneerd.

7. Ruilen
Indien u een vervangend product wenst, dient u een nieuwe bestelling te plaatsen.

8. Waardevermindering
Indien schade is ontstaan aan het product, en aantoonbaar is dat er meer met het product is gebeurd dan verwacht mag worden om te beoordelen of u het wilt houden, komen de kosten van deze schade voor uw rekening. De verpakking mag zijn opengemaakt. Het product mag echter geen vlekken, (rook-)geuren of andere schade bevatten. Indien er slijtage of schade is opgetreden, dan is Flexmonkey gerechtigd die schade te verrekenen met het terug te storten bedrag.

9. Tijdens de bedenktijd zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Het product zal slechts in die mate worden uitgepakt voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of het product wordt behouden.

10. Het herroepingsrecht geldt niet bij de aankoop van onze voedinssupplementen.


Workshops, lessen, cursus, performances en events. Boekingen en annulering.

11) Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten betreft workshops, optredens en events. Afwijkingen kunnen uitsluitend schriftelijk met Flexmonkey overeengekomen worden.
Een overeenkomst met betrekking tot het volgen van een les, cursus, workshop en/of event voor een vastgestelde datum komt tot stand door inschrijving via email door cliënt. Na ontvangt van de benodigde persoonsgegevens ontvangt de cliënt een bevestiging van inschrijving door Flexmonkey per e-mail.
Met aanmelding/inschrijving verklaart cliënt kennis te hebben genomen van de algemene voorwaarden voor workshops, lessen, cursus, performances en events van Flexmonkey.

12) Alle workshops en bovengenoemde events worden gehouden onder voorbehoud van voldoende inschrijvingen. Flexmonkey behoudt zich het recht voor waar nodig de locatie te veranderen. Inschrijvingen worden in behandeling genomen op volgorde van binnenkomst.

Annulering en wijziging
13) Annulering door een deelnemer dient uiterlijk zeven (7) werkdagen voor aanvang van de cursus, workshop, performance c.q. het event te geschieden. Dit dient schriftelijk te gebeuren, via email. De datum van de poststempel van dit schrijven of de datum van het e-mailbericht geldt als bepalend betreffende de aanzegdatum.
Annulering van performances, cursussen en workshops is kosteloos tot zeven (7) werkdagen voor aanvang van de cursus c.q. workshop. Bij latere annulering is cliënt 100% betaling verschuldigd.
Voor events kan kosteloos worden geannuleerd tot 2 weken voor aanvang. Bij annulering van 14 tot 7 dagen voorafgaand aan het event is de deelnemer 50% van de betaling verschuldigd. Na 7 dagen is 100% van de betaling verschuldigd.
Tijdens of gedurende de cursus, workshop en/of een event is annuleren niet mogelijk. Deelnemer is als dan 100% betaling verschuldigd.
Bij het niet verschijnen van de deelnemer zijn 100% kosten verschuldigd.
Flexmonkey behoudt zich het recht voor om organisatorische en inhoudelijke wijzigingen aan te brengen.

MODELFORMULIER VOOR RETOURNEREN
Dit formulier alleen invullen en terugzenden als u de overeenkomst wilt herroepen. U kunt het invullen en vervolgens email of schriftelijk verzenden. Houdt in de gaten dat u een ontvangstbevestiging ontvangt!

- Aan Flexmonkey
Rietwijkerstraat 22-I
1059XA Amsterdam
info@flexmonkey.nl

Beste Flexmonkey,

- Ik wil graag een bestelling retourneren/ ruilen (*). Het gaat om de volgende producten / Het gaat om het volgende product (*)
......

- Naam product
.....

- Besteld op(*)/Ontvangen op(*)
.....

- Reden retour (*)
.....


Vriendelijke groet,

- Naam/Namen consument(en)
.....
- Adres consument(en)
.....
- Handtekening van consument(en) (alleen wanneer dit formulier op papier wordt ingediend)
.....
- Datum
.....

(*) Doorhalen wat niet van toepassing is
..... invullen